topleft topright
Registreer nu / Reeds lid? Log hier in.
titel-VIOE beeldbank

Welkom...

... op de Beeldbank van het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed. Op deze site kunt u terecht voor gedigitaliseerde archieffoto's, nieuwe digitale foto's en iconografisch materiaal van hoge kwaliteit. Deze collectie herbergt duizenden foto's van het bouwkundige en landschappelijk erfgoed dat Vlaanderen rijk is. De Beeldbank biedt een blik op verschillende beschermde monumenten en landschappen van 1980 tot op heden, maar bevat eveneens reproducties van tekeningen, plannen en schilderijen.

 

Via de fotozoeker...

... zijn er verschillende manieren om je zoektocht te starten. Je kan eenvoudig beginnen met het intikken van een trefwoord. Misschien zoek je iets in een bepaalde gemeente? Dan kan je meteen zoeken op adres. Maar veruit de meest uitgebreide zoekfunctie is de thesaurus. Hierin kan je zoveel termen aanklikken als je wil. Eens je het eerste zoekresultaat verkregen hebt, kan dit nog steeds verder verfijnen door Zoek binnen resultaten aan te vinken en nieuwe zoektermen in te geven.

     

Persoonlijke werkmappen...

... zijn een handige hulp bij het verzamelen van beeldmateriaal. Wanneer je tijdens het zoeken foto's ziet die bruikbaar kunnen zijn, kan je die met een simpele muisklik toevoegen aan je persoonlijk aangemaakte werkmap(pen). Hiervoor dien je wel eerst te registreren.

 

In het winkelmandje...

Foto's zijn gratis te verkrijgen voor niet-commerciŽle doeleinden, in de beschikbare resolutie en mits vermelden van het copyright. Hiervoor stuurt u een mail naar communicatie@onroerenderfgoed.be. Wij behandelen uw vraag zo snel mogelijk.